Dr. Szabó Eszter onkológus, pszichoterapeuta

 

Szabo Eszter 2
Rendelési idő:
egyeztetés szerint
Onkológiai és pszichoterápiás szakrendelés; daganatos betegek gondozása, lelki segítségnyújtás, a betegséghez vagy a kezeléshez kapcsolódó lelki problémák feltárása és kezelése

A daganatos betegség tényének illetve kezelésének feldolgozása, a gyógyulást követő szorongásos állapot oldása sokszor csak szakember segítségével járhat sikerrel. A szakrendelésen az onkológiai szakorvosi vizsgálatok mellett a daganatos megbetegedések kialakulását megelőző feldolgozatlan élethelyzetek, a betegséghez vezető vagy ahhoz kapcsolódó lelki problémák pszichoterápiáját is vállaljuk az Országos Onkológiai Intézet gyakorló onkológusának vezetésével. A pszichoterápiai szakrendelés igénybe vehető az onkológiai rendeléstől függetlenül is. Pszichoterápiás szakrendelésünket 5, 10, 15 alkalmat felölelő csomagokban kínáljuk.

Ismerje meg orvosunkat!

1981-ben, (éppen 30 évvel ezelőtt) kaptam kézhez általános orvosi diplomámat az akkori nevén Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, Budapesten. Elsőként belgyógyászati szakképesítést szereztem Budapesten, majd egy hosszabb külföldi tartózkodás alkalmával figyelmem egyre inkább az onkológia felé fordult. 1997 óta az Országos Onkológiai Intézetben dolgozom, itt szereztem klinikai onkológiából szakvizsgát. Elsősorban úgynevezett szolid tumorok (emlő-, gyomor-bélrendszeri daganatok, tüdőrák, lágyrész szarkóma) kemo-, biológiai és endokrin terápiájával foglalkozom. Évek alatt fokozatosan érlelődött meg bennem a gondolat, hogy betegeim teljes körű segítségére csak úgy lehetek, ha testi betegségük kezelése mellett egyúttal gondot fordítok lelki egészségük lehetőség szerinti visszaállítására is. Egyre inkább törekszem a gyógyítás teljességére, ezért szereztem meg a pszichoterápia szakképesítést. Jelenleg -ezen az úton tovább haladva - hipnoterápiával is foglalkozom. Képzettségemnek és szakmai tapasztalatomnak megfelelően elsősorban daganatos betegek és természetesen családtagjaik kezelését, pszichés vezetését vállalom.

Érdeklik Önt Dr. Szabó Eszter gondolatai a jó orvos-beteg kapcsolatról, a gyógyulás lelki tényezőinek fontosságáról? Olvassa el az alábbi cikket!

Dr. Szabó Eszter cikke