Dr. Szabó Balázs, kardiológus


 
Rendelési idő:
szerda 17:00 - 20:00
szombat változó

Dr. Szabó Balázs 2018-ban szerezte általános orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetemen, ahol jelenleg PhD tanulmányait folytatja a klinikai kardiológián belül, a veleszületett szívfejlődési rendellenességek témakörében. 2023-ban kiválóan megfelelt minősítéssel kardiológiai szakvizsgát tett. 2018 óta dolgozik a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben, jelenleg kardiológus szakorvosként. Mindemellett tagja a Magyar Kardiológus Társaság Ifjúsági Bizottságának, továbbá az Európai Kardiológus Társaságnak.

"Főbb szakterületem a billentyűbetegségek, a szívelégtelenség, a felnőtt veleszületett szívfejlődési rendellenességek, illetve a szívbetegség és terhesség.Fontos számomra a primer prevenció, a kardiovaszkuláris kórképek kialakulásának megelőzése, amelyet rendszeres szűrővizsgálatokkal érhetünk el.Azonban, ha már megjelennek szív- és érrendszeri betegségre utaló panaszok, akkor átfogó kardiológiai vizsgálat szükséges ennek igazolására és mihamarabbi kezelésére. Ugyanakkor a már ismert szív- és érrendszeri betegséggel élők rendszeres ellenőrzése elengedhetetlen a jó életminőség megszerzéséhez és megtartásához.
A vizsgálatok során a közvetlen, bizalmi légkör mellett törekszem a hatékony, lendületes és személyre szabott kapcsolat létrehozására.Véleményem szerint hosszútávú sikereket érhetünk el folyamatos kommunikációval és közös döntéseken alapuló tervekkel."