Dr. Zsiska Beáta reumatológus, holisztikus orvos

 

zsiska bea
Rendelési idő:
szerda 9:00 - 16:30
Reumatológiai szakrendelés, szakvizsgálatok, állapotfelmérés, kezelések, életmódterápia

Szakorvosunk a reumatológiai szakvizsgálatok és terápiás megoldások mellett kiemelt szerepet tulajdonít a megfelelően kialakított életmód fontosságának, amely hosszú távon a betegek állapot-rendezésében is kiemelkedő jelentőségű. A reumatológiai szakrendelésen belül lehetőség van derékpanaszok esetén McKenzie-tornára, kinezio-tape kezelésekre, manuálterápiás kezelésekre és életmód-tanácsadásra.

Mi az a manuálterápia?

Hagyományos értelemben a kézzel végzett gyógyító beavatkozások, speciális műfogások rendszere, mely hosszú évszázadokon át a népi gyógyászat, a csontkovácsok eszköztárába tartozott. Ma már persze jóval több, mint csontkovácsolás: tudományos alapokon nyugvó, kézi diagnosztikai és kezelési módszer, amit kizárólag megfelelően képzett szakember – hazánkban orvos vagy gyógytornász – végezhet. A mozgásszegény életmód, a rossz testtartás, a sok ülés, a csontrendszer helytelen terhelése, különféle sérülések miatt mozgás- és tartószerveink "berozsdásodnak", fájdalmassá válnak, és ez kihat más belső szervek működésére is.
A manuálterápia abban segít, hogy oldja egyrészt a régebbi esések, balesetek, a túlterhelés miatt nem megfelelő helyzetbe kényszerült csontok, csigolyák ízületi és izomblokkjait, másrészt egy speciális technikának köszönhetően megszünteti az összenövéseket is (Wurn®- módszer).

Autogén tréning

Az autogén tréning egy relaxációs módszer, ami egy külső irányítás helyett megtanítja a pácienst egy önállóan irányítható és végezhető pozitív testi, lelki és szellemi működésmód kialakítására és megerősítésére. Módszertanilag a viselkedésterápiákhoz áll közel. Elsődleges célja a stresszhelyzetek által okozott belső blokkok (pl. szorongás, feszültség, szétesettség) és kellemetlen testi reakciók oldása (pl. szapora pulzus és légzés, magas vérnyomás, izzadás, fokozott izomtónus). Ezáltal javítja a koncentrációs képességet, így a teljesítményt, fokozza a nyugalom, a magabiztosság és biztonság érzését. Stresszhelyzetekben javítja a döntés képességét. Az elmén és a vegetatív idegrendszeren keresztül optimalizálja a test működését, így állapotát és teljesítményét. Fokozza az önismeretet. Javítja az alvás minőségét. Segíti az egészség megőrzését. Testi fájdalmak esetén, csökkentheti a fájdalom mértékét.

Tudjon meg többet a pszichoterápia lehetséges szerepéről a reumatológiában!